Huulimeikki, Kulmameikki, Meikkiohje, Silmämeikki

10 vaihetta aikuisen naisen meikkiin

Aikuisen naisen meikissä joutuu normaalisti ottamaan huomioon enemmän yksityiskohtia kuin parikymppisten meikkauksessa. Kun meikki tehdään aikuiselle naiselle, vaiheita voi olla enemmän, jonka lisäksi tuotteiden valinnassa täytyy huomioida ihon kunto. Tärkeää on myös, mihin tilanteeseen tai tilaisuuteen meikki tehdään. Juhlameikkiä tehtäessä pohjatyöt ovat kaiken perusta, ja siinä korostuvat ihon kunto ja siisteys. Ihon kosteus ja kiinteys ovat ominaisuuksia, jotka tukevat meikin tekoa. Aikuista ihoa kannattaa hoitaa sellaisilla tuotteilla, jotka tukevat ihon sen hetkistä kuntoa.

1. Kosteuta ihoa riittävästi aamuin ja illoin

Iho pysyy kiinteämpänä kun sitä hierotaan kosteuttavilla tuotteilla, ja enemmän ikää nähnyt iho kaipaa kosteutta aamuin illoin. Kun levität kosteusvoidetta, tee se aktivoivin ja hierovin liikkein. Älä unohda kaulaa ja dekoltee-aluetta. Ihmisen ikääntyessä ensimmäiset juonteet muodotuvat usein silmänympärysiholle ja huulten ympärille. Suosittelenkin käyttämään täsmätuotteita näille alueille jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset juonteet havaitaan. Hyviä tuotteita ovat esimerkiksi kiinteyttävä silmänympärysvoide, joka sopii hyvin myös huulien ympärille. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää, joten käsittele alueen ihoa kevyesti nimettömillä taputellen. Voidetta ei myöskään kannata käyttää liikaa. Hyvä muistisääntö voiteen annosteluun on käyttää tuotetta sen verran kuin iho imee itseensä heti. Jos voide jää ihonpintaan pyörimään, tuotetta on käytetty liikaa.

2. Pohjusta iho ja silmäluomet tarkasti

Valitse sellainen ihollesi sopiva pohjuste, jonka avulla meikki pysyy siistinä ja paikallaan mahdollisimman pitkään. Rasvoittuville silmäluomille on hyvä käyttää omaa pohjustetuotetta, jota käytetään ennen luomivärin levitystä. Pohjusteen kanssa ei tarvitse läträtä, vaan tuotetta on hyvä levittää iholle pieni määrä niin, että se ei jää ihon pintaan. Ikävuosien karttuessa iho veltostuu. Kun pohjustetta levitetään, kannattaa ihoa kiristää veltostuneista kohdista niin, että pohjusteen saa levitettyä tarkasti myös juonteiden pohjiin. Jos juonteiden pohjia ei ole pohjustettu, ei myöskään meikkivoide tartu juonteisiin. Näin juonteet tulevat näkymään päivän aikana selkeämmin. Silmäluomia varten pohjustetta kannattaa levittää pieni määrä hellästi taputtelemalla.

3. Valitse meikkivoide ihotyypin mukaan

Sivele meikkivoide tarkasti iholle, mutta vasta siinä vaiheessa, kun pohjuste on kuivunut. Muista levittää meikkivoide leuasta kaulan suuntaan, ettei meikkivoide kuivuessaan tee värirajaa kasvojen reunoille. Aikuisen ihon meikkivoiteita on tarjolla runsas valikoima. Oma suosikkini meikkiin aikuiselle naiselle on kosteuttava tuote pohjameikin tekemiseen, ja tuotteet, jotka peittävät kevyesti. Meikkivoide aikuiselle naiselle kannattaa olla siksi kevyt, että se ei kerry juonteiden pohjiin ja liiku kasvoilla päivän aikana. Muista kuitenkin, että terve iho on kaunis iho, eikä kaikkea tarvitse peittää. Terve iho on kaunis iho, eli kaikkea ei tarvitse peittää.

4. Käytä peiteväriä tai valokynää korostamaan veltostuneita alueita

Tummentuneet alueet, kuten silmän sisänurkat, sekä ihon punoittavat kohdat kannattaa taputella kevyesti peitetuotteella. Tähän riittää todella pieni määrä tuotetta kevyesti sormin taputeltuna. Valokynän käytön tarkoitus on kirkastaa kasvojen ihoa ja ilmettä. Laita valokynää pieni määrä poskipäille, kulmaluille, otsan keskiosaan ja leuan keskiosaan. Taputtele valokynä sormin niin, että vaaleammasta tuotteesta ei synny rajoja. Taputtele myös ennen puuterointia kaikki epätasaiset kohdat sormin tai kostealla sienellä.

5. Kevyt puuteri meikin kiinnitykseen ja juonteiden pohjiin

Kannattaa kokeilla hyvin kevyttä puuterointia siveltimen kanssa. Kiristä ihoa niin, että juonteen pohjat saa puuteroitua hyvin. Varmista vielä lopuksi, että puuteria ei ole liikaa ja pyyhi puhtaalla siveltimellä iho kauttaaltaan. Puuteria ei tarvitse tuputtaa iholle suuria määriä: Liian puuteroitu iho näyttää usein huonokuntoisemmalta ja juonteikkaalta kuin kevyesti puuteroitu iho.

6. Siisti kulmat, vältä kuitenkin liian tummia sävyjä

Luonnollinen mutta siisti kulmameikki on kasvojen ja meikin kehys. Ihmisillä on omat kulmienhoitorutiininsa, mutta kulmia on hyvä nyppiä ja siistiä haluttuun muotoon vähintään kerran kuukaudessa. Piirrä vaalealla kulmakynällä raot täyteen, tasoita kulmien alalinja ja muotoile kulmaluun korkein kohta siistiksi. Kulmakarvojen sisäkulmat voi jättää haaleaksi. Voit viimeistellä kulmat kevyesti puuterimaisella kulmavärillä. Kulmien meikkaus liian tummiksi laskee kulmakarvojen linjaa asteen alemmaksi, jolloin silmät jäävät kulmien alle varjoon.

7. Valitse vain mattasävyisiä silmämeikkejä

Silmämeikin tummuuden kanssa ei tarvitse säästellä. Jos luomiväriä karisee, muista siistiä silmän aluset puhtaalla puuterisiveltimellä. Glitterit ja hohteet silmissä voivat tehdä silmistä itkuisen näköiset, erityisesti valokuvissa. Rajaukset kannattaa tehdä hillitysti ja vältellä kissamaista muotoa. Ripsiväriä levittäessä keskity levittämään ripsiväri siististi yläripsiin, ja todella siististi alaripsiin. Ripsiväripisteet silmänympärysiholla voivat näyttää epäsiisteiltä..

8. Varjosta kasvoille muotoa puuterimaisilla tuotteilla

Oikea alue kasvojen varostukseen on korvan keskiosasta nenänpieleen. Varjostuksella saadaan korostettua poskipäitä tai esimerkiksi kavennettua kasvoja. Ota varjostusväriä tai tummempaa aurinkopuuteria siveltimeen vain hyvin vähän kerrallaan. Varjostusta voi lisätä myös kevyesti nenän varteen, ohimoille ja otsan keskiosaan hiusrajalle. Jos kaksoisleuan kanssa on ongelmia, voi varjostusta lisätä kevyesti myös leuan keskiosan alapuolelle.

9. Poskipunalla terve puna poskille

Jotkut arastelevat poskipunan käyttöä, jos poskilla on jo punakkuutta ja iho punoittaa. Tämä on kuitenkin tilanne, jossa poskipunaa kannattaa ehdottomasti käyttää. Iholle on hyvä lisätä kevyesti poskipunaa tuomaan tervettä punaa. Käytä poskipunaa vain kevyesti poskien korkeimpaan kohtaan, eikä liian laajalle alueelle.

10. Rajaa huulet tarkasti!

Rajaa huulet huulipunaasi sopivalla sävyllä. Kaikki tummuusasteet ja sävyt ovat sallittuja, mutta edelleen liian hohteen ja glitterin käyttöä kannattaa välttää. Rajaa huulet kiristämällä huulten rajat. Tee huulten rajaus aina terävällä kynällä ja niin, ettei väri pääse pakenemaan huultenympäryksen juonteisiin. Huultenrajausväri kannattaa häivyttää ja levittää koko huulille siveltimellä.

Katso myös: Huulten meikkaus – Täyteläiset huulet meikillä

Yhteenveto

Aikuisen naisen meikkiin kannattaa käyttää aikaa ja laadukkaita tuotteita. Tärkeintä on saada ihosta tasainen ja siisti. Olla huolellinen silmämeikin ja huulimeikin teossa. Tuotteita kannattaa vertailla ja selvittää mikä sopii omiin meikkitarpeisiin parhaiten.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *