Meikkaus, Meikkiohje, Silmämeikki

Ongelmana tummat silmänaluset?

Tummat silmät saa parhaiten piiloitettua tällä kullan arvoisella meikkausvinkillä:

Kiinnitä meikatessa huomio muualle kuin tummiin silmänalusiin

Usein näkee meikkejä, joissa silmien alaosaan on käytetty paljon erilaisia tuotteita, ja usein vielä määrällisesti huomattavasti liikaa. Ongelmana tällaisessa meikkauksessa on se, että monien tuotteiden sekakäyttö kiinnittää huomion vain ja ainoastaan niihin silmänalusiin, jotka oli tarkoitus meikata piiloon. On siis järkevämpää pyrkiä kiinnittämään huomio johonkin muuhun, tai jopa hyödyntämään tummia silmänalusia meikatessa.

Mistä tummat silmänaluset voivat johtua?

Tummat silmänaluset meikki: väriympyrä auttaa oikean värisävyn löytämiseen. Silmäpussien meikkaus on hieman haastavampaa.
Kuva: Unsplash

Vaikka tummat alueet silmiä ympäröivällä iholla ja silmänympärysalueen turvotus ovat yleisiä ongelmia, on myös paljon ihmisiä, jotka eivät näistä ongelmista kärsi ikinä. Kyse on siis hyvin yksilöllisestä vaivasta.

Tummat silmänaluset ja turvonnut iho silmien alueella johtuvat monesta eri syystä. Niin kutsutuilla silmäpusseilla on selvä yhteys ihmisen aineenvaihduntaan ja nestekiertoon, ja muun muassa liian vähäinen veden juonti voi lisätä turvotusta silmien alle. Lisäksi yön aikainen vaakatasossa oleminen (nukkuminen) kerää nestettä ja verta kasvojen alueelle, jonka vuoksi oma naama saattaa näyttää aamutuimaan turvonneelta.

Nestekiertoa pystyy kiihdyttämään pienellä hieronnalla tai viilentämällä esimerkiksi kurkkuviipaleilla tai kylmillä teepusseilla. Päivittäinen kohdennettu hellähieronta silmänympärysalueelle auttaa poistamaan turvotusta ja tummuutta silmän ympäriltä. Lisäksi ongelman ehkäisyssä auttaa oikeanlaisen silmänympärysvoiteen valinta. Silmänympärysvoiteen levittämisen yhteydessä kevyt hieronta ohimoiden suuntaan toimii ja rentouttaa sopivasti nukkumaan mennessä.

Tummien silmänalusten meikki: Väriympyrä auttaa

Kaikkien tuntema ja jo alakoulussa opeteltu väriympyrä on vastaus tummien silmänalusten meikkausongelmaan.

Tummien silmänalusten väri on useinmiten sinertävä, violetti tai vihertävän keltainen. Jos silmien alla olevan värin tummin alue on sinertävä, väriympyrän mukaan vastaväriksi toimisi parhaiten oranssi. Violetti iho taas kaipaa peittyäkseen keltaista. Vihertävät sävyt tarvitsevat tasoittuakseen punaista, kun taas punertava iho tarvitsee tasoittuakseen vihreitä sävyjä. Tästä syystä meikkiosaston CC-paletit eli color correcting paletit sisältää kaikkia näitä sävyjä.

Katso myös: Täydellinen kulmameikki ohje

Tummat silmänaluset pois nopeasti

Pohjameikkiä tehdessä on hyvä ottaa huomioon tummien silmien alusten peittäminen heti alkuvaiheessa. Se mitä meikkivoide ei peitä, voidaan peitttää peiteaineilla tai edellä mainituilla CC- color correcting tuotteilla. Kyynelkanavaa lähellä oleva silmien sisänurkka on useinmiten tummin kohta.

Laita pieni määrä oranssia peiteainetta tummimpaan kohtaan ja häivytä sormilla. Tämä on tehokkain tapa saada sinertävä tummuus pois. Käsittelyn jälkeen on hyvä peittää oranssi peitetuote kevyellä määrällä omaa meikkivoidetta vaaleampaa peiteaineitta. Häivytä peiteaine hyvin joko sormella tai kostealla sienellä. Puuteroi pinta, jotta tuotteet kiinnittyvät iholle kunnolla.

Jos silmän ympärysalueella on useita eri tummuuseroja ja värejä, joita halutaan peittää, suosittelen useamman eri väripohjan sisältävää CC color correcting palettia. Paletissa olisi hyvä olla kellertävä, oranssi, vihreä ja violetti sävy, taittamaan kaikki epätoivotut sävyt iholta. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei iholle jää esim. oransseja tai vihreitä alueita.

Lue myös: Näin teet täydelliset silmänrajaukset

Silmäpussit meikki: Silmäpussien meikkaaminen piiloon

Turvonneiden silmänalusten peittäminen on astetta haastavampaa, joten on suositeltavaa kiinnittää huomio vahvasti muihin kasvojen osiin. Vahvempi silmämeikki tai todella huoliteltu huulimeikki kääntää katseen pois silmäpusseista. Kuinka silmien alla olevaa turvotusta voi meikillä häivyttää? Ainoastaan silmäpussien alla olevan rajakohdan voi korostaa vaalemalla peitetuotteella. Rajakohdan syvin ja tummin kohta tarvitsee vaaleutta korostuakseen ja tasoittuakseen. Ole varovainen värimäärän kanssa, vähemmän on aina enemmän ja häivytä sormin tai kostealla sienellä.

Yhteenveto

Tummia silmänalusia tai turvonneita silmänalusia eli silmäpusseja ei kannata lähteä peittämään suurella määrällä peitetuotteita, vaan miettiä ensin mitä alueita voisi kasvojen iholla korostaa. Tummuuden poistoon on hyviä peitetuotteita, mutta vastaväritekniikalla tasoitat silmän ympärysalueen ihon sävyerot parhaiten.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *