Meikkaus, Meikkiohje, Silmämeikki

Näin teet täydelliset silmien rajaukset

Silmien rajaukset voivat olla meikkikokonaisuuden paras tai heikoin osa. Pieleen mennyt simien rajaus saa silmät näyttämään hetkessä epäsiistiltä, sotkuisilta ja jopa itkuisilta. Onnistunut silmien rajaus taas kruunaa koko meikin: Terävä ja kauniisti piirretty rajaus korostaa silmän muotoa ja tuo näyttävyyttä kevyempäänkin arkimeikkiin.

Lue myös: 5 vaiheen täydellinen pohjameikki

Meikit silmien rajaukseen

Silmien rajaukseen on saatavilla monentyyppisiä meikkituotteita, riippuen siitä minkälaista lopputulosta haetaan:

 • Kohl meikkikynä: Kohl meikkikynä on teroitettava meikkikynä, jolla saat aikaan tarkan tai siveltimellä häivytetyn, pehmeän lopputuloksen. Kohl meikkikynä sopii myös silloin, kun kyseessä on sisäluomien rajaus. Tällöin Kohl kynä tuo intensiivisyyttä silmiin.
 • Dip eyeliner: Dip eyliner on rajauskynä, jossa on yleensä huopakärki. Dip eyeliner on hyvä valinta etenkin paksumpiin rajauksiin.
 • Nestemäinen eyliner (sivellinkärkinen säiliö-eyeliner): Nestemäinen eyliner on paras tuote tarkkoihin rajauksiin esimerkiksi silloin, kun tavoitteena on tehdä kissamaiset silmät ja kissamainen silmänrajaus.
 • Tussi eyeliner eli silmänrajaustussi. Tussimuotoinen eyeliner sopii hyvin kaikenlaisiin rajauksiin.
 • Nappi-eyeliner eli sivellin eyeliner, joita käytetään erillisen siveltimen ja veden kanssa. Sivellin eyeliner säilyy pisimpään meikkipussissa, ja sopii minkälaiseen rajaukseen vain siveltimen valinnasta riippuen.

Silmien rajaus: Silmien muoto ja haluttu muoto

Silmien rajauksessa on hyvä ottaa huomioon oman silmän muoto ja haluttu muoto. Ennen rajauksen tekemistä voi olla paikallaan miettiä hetki, halutaanko tehdä esimerkiksi silmiä suurentava rajaus, silmiä pienentävä rajaus, tuoda meikkiin intensiivisyyttä, tai vaan terävyyttä ja vahvuutta ripsilinjaan. Silmien rajaus on hyvä aloittaa aina rajauksen päätepisteestä, eli siitä kohdasta, johon haluat rajauksen päättyvän.

Silmien rajaus on hyvä aloittaa aina rajauksen päätepisteestä. Piirrä rajauksen päätöskohtaan pieni piste auttamaan rajauksen teossa.

Lue myös: Näin muokkaat kasvojen muotoa meikillä

Pehmeä ja utuinen rajaus

Kevyt ja häivytetty silmien rajaus saadaan tehtyä teroitettavalla rajauskynällä ja samaan sävyyn sopivalla luomivärillä.

 1. Teroita rajauskynä teräväksi ja pehmennä kärkeä kevyesti kämmenselkään, jotta teroitetun kynän kärki ei irtoa levitettäessä ja sotke muuta meikkiä.
 2. Piirrä kevyt viiva silmän ulkonurkasta silmän keskiosaan ja häivytä viistopäisellä kulmavärisiveltimellä rajausta lähemmäksi silmän sisänurkkaa. Kannattaa muistaa, että jos piirrät rajauksen liian lähelle silmän sisäkulmaa, väri todennäköisesti leviää kyynelkanavan kautta päivän mittaan epäsiistiksi.
 3. Rajauksen ulkonurkan muoto voidaan muokata siveltimellä jälkikäteen, joten älä huoli, jos kynällä tehty rajaus ei ole täysin siisti piirtovaiheessa.
 4. Jotta rajaus kiinnittyy silmäluomelle pysyvästi, kannattaa rajauksen päälle laittaa vahvistus luomivärillä. Jos et kiinnitä rajausta luomivärillä, luomen rasvoittuessa kynän jälki voi levitä ja muuttua epäsiistiksi. Luomivärillä saat rajaukseen myös intensiivisyyttä, jonka ansiosta rajaus näyttää paremmalta pidempään.

Terävä, kissamainen silmänrajaus

Jos tavoitteena tehdä vahva, ripsilinjan ulkopuolelle kaareutuva kissamainen silmänrajaus, katso suoraan peiliin ja merkkaa pienellä pisteellä se kohta, johon rajauksen tulisi ulottua.

 1. Merkitse kohta molempiin silmiin mahdollisimman symmetrisesti, jotta lopputuloksesta tulee tasainen molempiin silmiin.
 2. Tee tämän jälkeen rajaus ripsien tyveen mahdollisimman siististi: Tee ripsirajan rajaus silmän sisänurkasta ensimmäisen ripsen kohdalta lähtien ulkonurkan viimeiseen ripseen.
 3. Tämän jälkeen voit tehdä apuviivan ensimmäisenä tehdystä apupisteestä silmän pyöreimpään kohtaan eli keskiosaan.
 4. Ulkonurkkaan päättyvän rajauksen ja päätepisteen välille on hyvä tehdä viiva ja täyttää sisäpuolelle jäävät alueet tasaisen mustaksi.

Näin onnistut siinä, että silmien rajaukset ovat mahdollisimman symmetriset ja oikeassa kohdassa suoraan peilistä katsottuna. Rajauksia ei siis kannata lähteä toteuttamaan yhdellä viivalla ja kuvitella onnistuvansa kerralla.

Täydellinen silmien rajaus: Yhteenveto

Silmien rajausten tekemistä ei kannata pelätä, vaikka niiden opetteluun voi mennä hieman aikaa. Vaikka silmien rajaukset vaativat tarkkuutta, kannattaa niitä opetella kärsivällisesti tekemään jotta itselle löytyy oikea tapa. Silmien rajaus parantaa meikkauksen lopputulosta paljon: Mihin tahansa meikkikokonaisuuteen saa huomattavasti siistimmän ja huolitellumman lopputuloksen, kun silmä näkyy ja erottuu.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *