Huulimeikki, Meikkaus, Meikkiohje

Muhkeat huulet, in vai out? Huulten muokkaus meikillä

Huulten meikkaus ja ehostaminen ovat varmasti yksi suosituimmista tavoista korostaa omia kasvonpiirteitä. Huulet ovatkin meikin paras osa etenkin silloin, kun meikatut huulet ovat hyvin hoidetut, kauniin väriset ja oikean kokoiset.

Katso myös: Kestävä kulmameikki

Mutta milloin huulet ovat tarpeeksi isot? Instagramissa ja muualla somessa nähtävät mallit ja meikkimogulit edustavat tyyliään hyvin suurilla huulilla varustettuna. Tällaisten someilmiöiden vuoksi huulien muokkaaminen kirurgisesti ja täyteaineilla on nykyään kauneusalan myyntimenestys, sekä plastiikkakirurgisilla klinikoilla että ihan tavallisilla kosmetologeilla. Pistoshoidot eivät enää herätä kummaksuntaa tai ihmetystä vastaantulijoissa kadulla, ja tällaiset hoidot ovatkin tulleet jäädäkseen jäädäkseen kosmetologien palveluihin. Somesta saa helposti sellaisen käsityksen, että täytettä voidaan käyttää, kunhan huulet eivät näytä ankkamaisilta (duck face).

Huulten täyttö täyteaineella

Huulten täyteaineena käytetään yleensä voidemaista hyaluronihappoa, jolla huulten muotoa voidaan muokata sileämmäksi ja paksummaksi. Aine pysyy huulissa noin puoli vuotta, jonka jälkeen se häviää oman aineenvaihdunnan mukana pois. Huulten muutos ei siis ole pysyvä, mutta vahingot voivat olla, esimerkiksi jos pistoksia tehdään väärin tai väärälle alueelle. Halutussa lopputuloksessa pysyminen vaatii käyntejä puolivuosittain, ja kertamaksu huulten muotoilulle on noin 250 eurosta ylöspäin riippuen siitä, kuinka monta millilitraa täyteainetta huuleen ruiskutetaan. Vuodessa huulten täyttöön saa kulumaan siis yli 500 euroa. Kun neulalla pistetään jotain ihon alle, tekijänä tulisi aina olla terveysalan ammattilainen.

Huulten muotoilu meikillä

Jos huulten täyttäminen täyteaineilla ei ole sinulle vaihtoehto, huulet voi muotoilla näyttävästi ja kätevästi myös meikeillä. Vaikka huulten meikkaus ja sen opettelu vaatii hieman aikaa, saat samalla mahdollisuuden kokeilla erikokoisia ja näköisiä huulia oman mieltymyksesi mukaan. Säästät myös rahaa: Vuodessa huulimeikkeihin menee korkeintaan 100 euroa. Seuraavaksi esittelen muutamia vaihtoehtoja ja tapoja, joilla voi muotoilla ja hoitaa huulia arki, -ja juhlameikeissä.

Lue myös: Meikitön meikki – Kevyt ja luonnollinen meikki

Vaiheet ja tuotteet huulimeikin tekemiseen

 1. Kuorinta-aine: Kuori huulet hyvällä kuorinta aineella tai vaikka sokerilla.
 2. Huulivoide: Kosteuta huulet kosteuttavalla huulivoiteella.
 3. Rajauskynä: Valitse päivämeikkiisi ja huulipunaasi sointuva huultenrajauskynä ja rajaa huulet osissa:
  1. Rajaa ensin amorin kaari
  2. Rajaa tämän jälkeen alahuulen keskiosa
  3. Rajaa sitten hulten yhdistymäkohta
  4. Yhdistä rajat toisiinsa
  5. Pehmennä ja tasoita rajaus huulipunasiveltimellä.
 4. Huulipuna ja levitys: Huulipunaa ei kannata laittaa huuliin suoraan pakkauksesta, vaan hieroa huulipunaa pieni määrä kämmenselkään tai spaatteliin (meikkilasta). Taputtele huulipunaa sormella tai siveltimellä ensin huulten paksuimpiin kohtiin, eli huulten keskiosaan. Keskiosasta huulipunaa on helppo levittää koko huulten alueelle. Jos laitat huulipunaa liikaa sivuihin tai huulten rajoille, se voi levitä ikävästi myös rajojen ulkopuolelle.
 5. Huulikiilto. Huulikiiltoa kannattaa lisätä sormin, ja pelkästään alahuulen paksuimmalle alueelle. Kun hierot huulia yhteen, saat huulikiillon leviämään kauniisti koko huulien alueelle. Jos kiiltoa menee huulille liikaa, voi huulikiilto pehmentää ja liuottaa alle laitetut tuotteet. Tällöin lopputulos leviää, eikä pysy pitkään.
 6. Vaalea peiteaine eli concealer. Vaalealla peiteaineella voi lopuksi tasoittaa ja siistiä huulten rajat.

Tsekkaa myös: Silmien rajaus ja tarvittavat tuotteet

Katso meikkiohje: Isot huulet meikillä

Yhteenveto

Ovatko muhkeat huulet juuri tänään somessa in vai out? Sillä ei oikeasti ole väliä. Jos olet aikeissa ottaa huuiin täyteainetta, on turha odottaa että saisit yhdellä käsittelykerralla instagram-mallien kaltaiset huulet. Lisäksi muista myös, että täyte ei luultavasti pysy huulissasi puolta vuotta pidempään. On luultavasti kuitenkin parempi opetella ensin meikkaamaan omat huulet täyteläisen näköisiksi, ennen kuin edes harkitsee täyteaineiden käyttöä.

Huulten meikkauksella voit tehdä itsellesi sellaiset huulet jotka itsestäsi tuntuvat sinulle sopivan parhaiten. Itsellesi sopivimmat huulet saat kun voit meikata ne koska tahansa juuri sellaiseksi kuin itse haluat.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *