Kevyt meikki, Meikkaus, Meikkiohje

Ohje: Kevyt ja luonnollinen meikitön meikki

Kevään kuumimpia juttuja meikkausalalla ovat luonnollisuus ja meikittömyys. Jotta iho saadaan pysymään tasaisena ja suojattuna koko päivän ajan, meikitön vaikutelma saadaan aikaiseksi kevyellä meikillä. Etenkin kevätauringon koittaessa kasvojen iho on hyvä suojata päivittäin auringolta, mutta myös kaupunki-ilman vaikutuksilta. Auringon UV-säteily ja ilmansaasteet voivat saada aikaan pysyvää tuhoa kasvojen iholle, jos et käytä suojakerrointa. Muista myös, että suora auringonpaiste ei ole ainoa asia joka vahingoittaa, vaan pelkkä epäsuora auringonpaiste riittää.

Mikä on meikitön meikki?

Meikitön meikki ohje
Kuva: Bianca Berg / Unsplash

”Meikittömällä” meikillä haetaan kasvojen lookkia, jossa korostuvat kasvojen oman ihon väri, kasvojen muoto sekä ihon luonnollinen kunto. Kaunis ja kuulas meikitön vaikutelma ei tule ihan suoraan sängystä noustessa. Sen sijaan meikittömän meikin luomiseen kannattaa varata muutama tuote, joilla oma kaunis iho saadaan korostettua ja suojattua. Paras tapa kevyen ja suojaavan meikittömän meikin tekemiseen on panostaa siihen, että iho on tasainen, eikä iholle laiteta liikaa peittäviä tuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi meikkivoiteet.

Ihon suojaaminen

Meikittömän lookin rakentaminen kannattaa aloittaa ihonhoidosta ja hyvästä päivävoiteesta. Päivävoiteen suojakertoimen olisi hyvä olla vähintään 15SPF. Päivävoiteen levittämisen jälkeen iho saa kuultaa kevyesti rasvaisena. Jos ihosi on todella kuiva, öljymäiset voiteet pitävät ihon joustavana koko päivän, ja antavat kasvojen iholle upean glown.

Lue myös: Pohjameikki ohje – 5 vaiheen täydellinen pohjameikki

Meikitön meikki ja ihon glow eli hehku

Kuva: Envato

Ihon hehkulla eli glowlla tarkoitetaan ihon omasta rasvatasapainosta syntyvää kiiltoa. Ihon luontaista rasvaisuutta ei ole syytä yrittää peittää tai poistaa mattapinnan jättävillä kosteusvoiteilla tai primereilla eli pohjusteilla, vaan ihon glown kannattaa antaa näkyä.

Kevyt meikkivoide kevyelle meikille

Kevyttä meikkivoidetta ei tarvitse erikseen hankkia, vaan voit sekoittaa omasta meikkivoiteesta ja päivävoiteesta (kosteusvoiteesta) tai -seerumista kevyemmän meikkivoiteen. Sekoita meikkivoiteen sekaan tippa kosteusvoidetta tai seerumia. Tasoita kasvojen T- alue (eli otsa, nenä, leuka) meikkivoiteella, jotta punertavat nenänpielet ja tummemmat silmien sisänurkat saadaan muun ihon sävyyn. Muualle kasvoihin ei meikkivoidetta välttämättä tarvita, jos ei ole mitään peitettävää. Kevyttä meikkiä tehtäessä myös puuteria kannattaa välttää jotta ihon glow pysyy näkyvillä.

Kulmien meikkaus kevyesti

Meikittömässä lookissa kulmien meikkaus ei vaadi aikaa. Kulmat kannattaa harjata irti kulmien linjasta hieman erilleen ja tuuheammaksi. Valitse vaalea kulmakynä, jolla voit täyttää isoimmat raot, mutta jätä silti ihoa näkyviin jotta kulmista ei tule muodoltaan liian terävät. Harjaa kulmat kokonaan alas ja täytä ylälinjasta myös isoimmat raot. Jos haluat viimeistellä kulmat, käytä kulmageeliä. Kulmageelillä viimeistely pitää kulmat luonnollisen näköisenä.

Meikitön meikki: Poskien ja huulten meikkaus

Meikitön huuli meikki huulikiillolla

Luonnollisen meikin tekemisessä kevyt poskipuna antaa iholle kivan kuulauden ja tuo tervettä väriä kasvoille. Valitse poskipunaksi ihollesi sopiva väri, joka taittaa vaikkapa pinkkiin tai persikansävyyn. Taputtele poskipuna todella kevyesti poskipään korkeimpaan kohtaan: Poskipään korkeimman kohdan saat selville hymyilemällä. Kun hymyilet, poskipää pyöristyy. Poskipään pyörein osa on oikea kohta poskipunalle.

Kevyessä ja luonnollisessa meikissä huulten meikkaus onnistuu kevyellä rasvauksella ja luonnollisen värisellä huulikiillolla. Jos ihosi luonnollinen väri on punaiseen sävyyn taittuva ja helposti punastuva, valitse kylmänsävyinen ja kevyt vaaleanpunainen huulikiilto. Jos taas kasvojesi iho on keltapohjainen ja rusketut helposti, valitse oranssiin tai persikan sävyyn taittava huulikiilto.

Vinkki: Huulituotteet ja poskipunat kannattaa hankkia samalla kertaa, jotta ne toimivat värin suhteen yhteen, ja jotta tuotteiden sävypohja on sama.

Meikitön silmämeikki

Ripsiväriksi luonnolliseen ja kevyeeseen meikkiin voi käyttää kevyesti tummanruskeaa ripsiväriä. Tummanruskea ripsiväri on siitäkin syystä hyvä omistaa, että sitä voi käyttää muussa meikkauksessa myös kulmiin ja hiusrajoja tasoittamaan.

Lue myös: Kulmameikki ohje – Kissamainen ja pehmeä kulmameikki

Näillä vinkeillä onnistut tekemään kevään parhaan meikittömän meikkilookin. Luonnollista lookia haettaessa mitä vähemmän meikkiä ja vaiheita, sen parempi. Lopuksi voit käyttää kiinnitys-, tai kosteussuihketta ja häivyttää rajoja kostealla sienellä.

Olet upean näköinen juuri noin.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *