Kulmien meikkaus
Kulmameikki, Meikkaus, Meikkiohje, Silmämeikki

Kulmien muotoilu ilman microbladingiä, pigmentointia tai laminointia

Tällä hetkellä suureen suosioon nousseet kauneusoperaatiot liittyvät etenkin kulmakarvoihin, niiden muotoiluun ja värjäykseen. Vuosia markkinoilla ollut kestopigmentointi on jo taakse jäänyt kauneustrendi, ja tilalle on tullut kevyemmin tatuoitava vaihtoehto microblading. Myös kulmien laminointi on noussut tämän vuoden aikana kauneusoperaatioiden trendiksi.

On kuitenkin luonnollisempiakin tapoja muotoilla omat kulmat ilman microbladingia tai laminointia. Sitä paitsi, meikkiosaston oikeisiin kulmatuotteisiin et saa vuodessa rahaa kulumaan 150 euroa enempää.

Katso myös: Näin teet täydelliset silmien rajaukset

Microblading lyhyesti

Microblading tarkoittaa kulmien muotoilua, jossa ihon pintakerroksen alle epidermiksen ja dermiksen väliin laitetaan väriainetta, joka pysyy paikallaan keskimäärin noin 10-12 kuukautta. Tämän jälkeen kulmakarvat tulee käsitellä ja muotoilla uudelleen, jotta ne pysyvät siistinä. Microblading on siis kuin kulmakarvojen tatuoimista. Mistään täysin luonnollisesta kulmien muotoilusta ei siis microbladingin tai kestopigmentoinnin tapauksessa voi puhua. (Myönnettäköön, että microblading on operaationa kestopigmentointiin verrattuna huomattavasti luonnollisempaa.)

Yhteenvetona microbladingista voidaan sanoa, että kyseessä on suhteellisen hintava ja vuosittain tehtävä investointi, jotta omat kulmakarvat saa pidettyä siistinä. Microblading hinta vaihtelee noin 200 – 600 € välillä. Suurin ero kulmien kestopigmentointiin (eli käytännössä kulmien tatuointiin) onkin, että microblading käsittely häviää noin vuodessa.

Myös kasvojen muotoa voi muokata meikillä ilman leikkauksia ja kirurgisia toimenpiteitä.

Kulmien laminointi lyhyesti

Toinen suuri kulmien muotoilun trendi on tällä hetkellä kulmien laminointi. Tästä kauneusoperaatiosta käytetään myös nimitystä browlift, kulmakohotus tai kulmakarvakohotus. Laminoinnin tarkoituksena on saada kulmat näyttämään tuuheammilta, paksummilta ja erotellummilta. Kulmien laminoinnissa kulmat nostetaan kulmien permanenttiaineella ylöspäin.

Näyttävyyttä kulmien laminointi voi omille kulmakarvoille antaa, mutta lopputulos pysyy hyvänä vain noin 3-6 viikkoa, jonka jälkeen käsittely tulisi tehdä uudestaan. Kulmien laminointi hinta on noin 50 euroa, joten vuosittain siihen saa uppoamaan noin 500 euroa. Parin laminointikerran hinnalla saat siis koko vuoden kulmameikit hankittua.

Okei, myönnetään: sekä microblading että kulmien laminointi varmasti säästävät muutaman minuutin päivittäisestä meikkausajasta arjen kaaoksessa. Haluan silti antaa vinkit samanlaisen lopputuloksen saamiseen meikillä luonnollisemmin, ja huomattavasti edullisemmin.

Lue myös: 5 vaiheen pohjameikki ohje

Hyvännäköiset ja kestävät kulmakarvat kulmameikillä

Tästä listauksesta näet, mitkä tuotteet ja tarvikkeet kestävää kulmameikkiä varten on hyvä hankkia. Listassa on myös marseille saippua pro-tip mainintana.

  • Kapea kulmakynä, mielellään tummuusasteeltaan omien kulmien värinen tai jopa asteen vaaleampi
  • Voidemainen kulmaväri, ja kulmavärin levitykseen soveltuva pieni ja napakka viistopäinen sivellin
  • Puuterimainen kulmaväripaletti, jossa on mielellään muutamaa eri sävyä ja tummuutta. Kulmavärin levitykseen viistopäinen sivellin, joka voi olla pehmeämpi kuin voidemaisen kulmavärin levitykseen tarkoitettu sivellin
  • Kulmakarvavaha, joka voi olla kirkas, tai kulmakarvojesi värinen.
  • Kulmakarvaharja. Viistopäisen kulmavärisiveltimen tai kulmakynien toisessa päässä on yleensä kulmaharja.
  • Vaaleahko peiteaine eli concealer, jolla voit siistiä rajat lopuksi.
  • Marseille saippua, jos haluat kokeilla kulmien laminoinnin näköistä lopputulosta. Hiero kulmaharjaa marseille saippuaan, ja levitä se kulmiin samalla kulmakarvoja sormilla painellen haluttuun asentoon.

Ohje: Kulmien muotoilu meikillä

1. Kulmakarvojen halutun muodon hahmottelu

Hahmottele kulmakarvojen muoto kulmakynällä. Täytä kulmakynällä selkeimmät kulmakarvojen aukot.

2. Lisäkarvojen piirtäminen kulmakarvojen sekaan

Piirrä lisäkarvat voidemaisella kulmakarvavärillä ja napakalla viistopääsiveltimellä.

3. Kulmakarvojen värin tasoittaminen ja kulmien symmetrisyys

Tasoita kulmien väri puuterimaisella kulmavärillä ja harjaa kulmista tasaisen symmetriset.

4. Kulmakarvojen kohottaminen ja tuuheuttaminen vahalla tai saippualla

Käytä kulmavahaa tai marseille saipuaa kohottamaan ja tuuheuttamaan kulmat haluttuun muotoon.

5. Kulmien alalinjan siistiminen ja putsaaminen

Siisti kulmien alalinja vaalealla peitevärillä, jotta kulmakarvojen alapuoella sijaitseva kulmaluu tulee esille. Tällä on kulmien yleisilmettä kohottava vaikutus.

Yhteenveto: Kulmien muotoilu meikillä

Jos haluat edullisemman ja luonnollisemman ratkaisun kulmien muotoiluun, nappaa ylläoleva lista tarvittavista tuotteista talteen, ja tee kestävä kulmameikki itse. Kun teet kulmameikin itse, saat päivittäin tehtyä juuri itsellesi sopivat kulmat. Näin vältyt siltä, että microblading tai kulmien laminointi epäonnistuu. Lisäksi vältyt siltä, että ihollesi ei piirretä epämiellyttävän tuntuisia, liian tummia tai liian tuuheita kulmakarvoja.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *