Meikkaus, Meikkiohje

Näin muokkaat kasvoja ilman neuloja ja kirurgisia toimenpiteitä

Ulkonäköön ja kauneuteen liittyvät kirurgiset toimenpiteet ovat jatkuvasti suositumpia yhä nuorempien ihmisten keskuudessa. Faceliftit, botuliinipistokset, hyaluronihappopistokset, mesolangat ja plastiikkakirurgin toimesta tehtävät kasvojenkiristykset ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa.

Osa näistä toimenpiteistä on asiakkaalle kivuttomia ja nopeasti paranevia, mutta niistä voi jäädä myös ikuiset arvet. Sen sijaan että lähtisit kohottamaan tai kiristämään kasvojasi, suosittelen lämpimästi opettelemaan omien kasvojen muotoilua meikin avulla.

Tähän kirjoitukseen tein ohjeet siitä, kuinka tapahtuu kasvojen muotoilu meikillä. Ohjeista löytyvät koko kasvojen, poskien, nenän, otsan ja huulien muotoilu meikkauksella. Näillä ohjeilla saat kasvoja kavennettua tai muotoiltua ilman edellä mainittuja toimenpiteitä.

Itselle sopivilla meikeillä omien kasvojen muokkaus on turvallista ja helppoa, ja esimerkiksi kasvojen kavennus meikillä onnistuu muutamalla tavallisella meikkaustavalla.

Terve ja kaunis iho elämäntavoilla

Ensiksi on pakko mainita muutama seikka terveestä ihosta. Terveen, kauniin ja kimmoisan ihon edesauttamiseen ja toimintaan tarvitaan yksinkertaisia asioita:

 • Panosta nesteytykseen: Juo pari litraa vettä päivässä, jotta oma aineenvaihdunta pysyy kunnossa.
 • Syö monipuolisesti ja terveellisesti:
 • Panosta hyviin rasvoihin sisällytettynä ruokaan tai lisäravainteisiin (mm. omega-3, kala, avokado ja pähkinät)
 • Harrasta liikuntaa säännöllisesti. Myös kasvojen voimistelu ja venyttäminen on suositeltavaa.
 • Testaa lymfahierontaa kasvoille (hyvä tehdä esim. kasvovoiteen levityksessä)
 • Hoida kasvoja oikeanlaisilla kasvojenhoitotuotteilla ja luo päivittäisiä ihonhoitorutiineja

Kasvojen muotoilu tai kavennus meikillä

Itselle sopivilla meikeillä omien kasvojen muokkaus on turvallista ja helppoa, ja esimerkiksi kasvojen kavennus meikillä onnistuu muutamalla tavallisella meikkaustavalla. Lisäksi pelkällä meikillä voidaan muokata kasvojen muotoa esimerkiksi vähemmän pyöreäksi, nenää leveämmästä kapeammaksi, tai vaikkapa kapeita huulia paksummaksi.

Poskien muotoilu meikillä

Poskien pienennys tai kavennus onnistuu meikillä helposti. Poskien muotoiluun tarvitaan meikkivoiteen lisäksi reippaasti ihonsävyä tummempi ja vaaleampi peiteaine eli concealer.

 1. Kun aloitat poskien muotoilun meikillä, katso ensin kasvojasi peilistä ja merkitse tummalla peitevärillä ne kohdat, joita haluat kaventaa. Merkkaa kohdat symmetrisesti kasvojen molempiin poskiin. Merkitse kavennettava alue kevyellä viivalla korvan keskiosasta suupieleen.
 2. Häivytä ääriviivat merkityltä alueelta kostealla sienellä taputtelemalla.
 3. Tee tämän jälkeen vaaleammalla peitevärillä viiva korvan yläosasta nenänpieleen ja korvan alaosasta kohti leuan kärkeä.
 4. Häivytä vaaleat viivat niin, ettei ääriviivoja näy. Näin saat varjoalueen näyttämään muuta ihoa tummemmalta.

Otsan muotoilu meikillä

Jos sinulla on otsatukka tai hiukset ovat kasvoilla niin, että otsa ei näy, otsaa ei luonnollisesti ole tarpeen muotoilla meikillä. Jos sen sijaan pidät hiuksia kiinni ja haluat esimerkiksi kaventaa tai madaltaa korkeaa otsaa, voit muotoilla otsaa meikillä näin:

 1. Levitä meikkivoide kasvoille.
 2. Tämän jälkeen levitä tummempaa peiteväriä eli concealeria ohimokuoppiin, eli kulmakarvojen korkeimman kohdan ja hiusrajan väliin.
 3. Jos otsan keskiosa on korkea, voit madaltaa sitä hiusrajasta alaspäin ja laittaa keskelle otsaa hiusrajaan tumman alueen, joka häivytetään alaspäin.
 4. Jos otsa on myös sivuille leveä tai haluat muuten vain kaventaa otsaa, voit lisätä tummempaa väriä ohimolta hiusrajan kautta toiselle ohimolle koko matkalle.

Nenän kavennus meikillä

Nenäleikkaukset lienevät yksi yleisimmistä kauneusoperaatioista pistoshoitojen jälkeen. Jos piikit ja kasvojen leikkely eivät kiinnosta, onnistuu nenän kavennus myös ilman leikkausta. Tee nenän kaventaminen meikillä näin:

 1. Riippuen siitä kuinka paljon haluat nenää kavennettavan, valitse taas käyttöön tummempi peiteaine. Suosittelen piirtämään viivan esimerkiksi sivellintä tai sormea apuna käyttäen kulmakarvoista ja sisäkulmasta suorana viivana alaspäin aivan nenän kärkeen, ja samoin toiselle puolelle.
 2. Kun katsot kasvojasi suoraan peilistä, viivojen tulisi olla symmetriset. Siksi ei kannata luottaa liikaa kulmakarvojen aloituskohtaan, koska kulmakarvat eivät ole aina symmetrisesti nenään nähden.
 3. Jos haluat kaventaa nenänpäätä, voit tehdä pienen tumman alueen myös edestä katsottuna nenänpään alapuolelle.
 4. Häivytä tummat alueet niin, että ääriviivat eivät jää näkyviin ja nenän sivujen tumma väri saa levitä alaspäin.
 5. Tee kevyt viiva vaaleammalla peiteaineella tummien alueiden keskelle, eli otsan keskikohdasta nenänpäähän asti ja häivytä.

Huulten muotoilu meikillä

Välillä somessa ja uutisissa tulee vastaan juttuja tapauksista, joissa huulten täyttö meni pieleen. Täyteaineiden käytön sijaan huulten muotoa voi muokata meikkauksen loppuvaiheessa rajauksella.

 1. Muhkeampaan lopputulokseen pääset. kun rajaat amorin kaaren eli ylähuulen keskiosan ja häivytä sormilla rajat sivuille päin.
 2. Rajaa seuraavaksi alahuulen keskiosa niin, että rajaus tulee edestä katsottuna alahuulen alle. Häivytä huulen reunoihin päin.
 3. Tämän jälkeen lisää haluttu huulipuna tai huulikiilto.
 4. Lopuksi, jos huulet kaipaavat vielä lisäefektiä, rajaa vaaleammalla meikkikynällä (esimerkiksi valkoisella kohl-kynällä) amorin kaaren ja ylähuulen ulkoreunat kevyesti. Näin huulten raja nousee hetkessä ylöspäin.

Yhteenveto

Omien kasvojen muotoilu onnistuu luonnollisemmin meikillä kuin leikkauksilla ja pistoksilla. Vaikka varjostusten tekeminen ja kasvojen muotoilu meikillä vaatii opettelua ja muutamia hetkiä peilin edessä, mutta näillä vinkeillä edistyt varmasti. Jos sinulla on epäselvyyttä meikkituotteiden ja sävyjen kanssa, kannattaa konsultoida kauneus-, tai kosmetiikkaneuvojaa.

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *